Acoperişul din sticlă structurală

Sticla structurală este un element folosit în construcţii, fabricat din două sau mai multe foi de sticlă unite între ele cu o folie elastică, în condiţii speciale de temperatură şi presiune.

Rezultatul obţinut în urma acestui proces este un vitraj compozit durabil, extrem de ofertant ca soluţii în momentul construcţiei unei case.
Caracteristicile acestui tip de sticlă sunt duritatea, elasticitatea, securitatea, posibilitatea de a adopta orice formă şi poziţie, dreaptă sau curbată, şi aspectul estetic.
Securitatea unui acoperiş realizat din sticlă structurată constă în faptul că orice obiect ar lovi acoperişul, geamul va opri căderea, cioburile produse de impact rămânând lipite de folia folosită la unirea foilor de sticlă.
Atunci când se decide acoperirea unei case cu sticlă structurală, întreaga echipă care lucrează la ridicarea casei ar trebui să colaboreze, iar toate datele vor fi furnizate fabricii care realizează acoperişul din sticlă structurală.

Vor fi luate în calcul efectele temperaturii, ale curenţilor şi vântului, efectele mişcării întregii structuri, ale eventualelor şocuri sau incendii, ale întreţinerii şi reparării. Se vor determina astfel tipul de foaie, dimensiunile rosturilor, compatibilitatea lipirii, înălţimea sigilării vitrajului, ansamblul procedeelor de punere în operă.
Construcţiile moderne adoptă din ce în ce mai des montarea unui acoperiş din sticlă structurală. Avantajele sunt multiple, iar aspectul estetic nu este de neglijat.
O casă acoperită cu foi de sticlă structurală deţine multă originalitate, iar caracteristica cea mai importantă, cea a transferului de lumină naturală, conferă un plus de valoare.
Folosită în foi drepte sau curbate, sticla structurală oferă posibilitatea de a fi folosită în orice spaţiu, indiferent de forma pe care ar trebui să o adopte.
Un alt avantaj al sticlei structurale îl constituie şi apelarea la diferite nuanţe, nu neapărat transparentă. Tonurile sunt date de nuanţa foliei care uneşte foile de sticlă, existând astfel posibilitatea realizării unui acoperiş din sticlă de diverse tonuri.
Un acoperiş transparent, perfect securizat, rezistent şi durabil, este o alegere inedită pentru acoperirea unei case. Se va asigura construcţiei multă lumină naturală, un aspect aerisit şi deschis, o senzaţie de comunicare între exterior şi interior şi multă originalitate.
Realizat şi montat de către specialişti, respectându-se toate măsurile ce se impun unei astfel de lucrări şi luându-se în calcul toate condiţiile impuse de loc şi de clădire, un acopreriş din sticlă structurală conferă unei case un aer special şi elegant.


One Response to “Acoperişul din sticlă structurală”

Read below or add a comment...

  1. Coroiu says:

    Doresc un acoperiș cu sticla structurata !

Lasă un Comentariu...

*