Cum se face un acoperiș?

Pasul următor va fi să achiziționați materialele pentru învelitoare și să începeți lucrul. Trebuie să știți că aveți o gamă variată de învelitori din care să alegeți:

 • din tablă plană dublu fățuită – are o durată de viață de 40-50 de ani și este foarte ușoară (aprox.5kg/mp), însă nu izolează foarte bine fonic și termic;
 • din țiglă. Țigla ceramică este cea mai rezistentă (80-100 de ani), are o izolare fonică și termică excelente, arată foarte bine, însă este foarte grea (aprox.40kg/mp) și este dificil de montat. Țigla de beton are și ea o rezistență foarte mare în timp (80-100 de ani), însă este mai grea decât țitgla de ceramică (aprox.46 kg/mp). Țigla metalică din panouri mari sau mici este o altă opțiune; este foarte ușoară (5-7kg/mp).
 • din șindrilă bituminoasă – are o durată de viață de 30-40 de ani; izolează foarte bine fonic și termic, are o greutate de aprox. 9kg/mp;
 • din plăci de ardezie – confecționate din cenușă vulcanică sau din lut. Nu se degradează și are calități estetice, dar și de izolație;
 • din plăci de policarbonat șamd.

CONTINUARE – Cum se face un acoperiș?


Pages: 1 2 3 4 5

6 Responses to “Cum se face un acoperiș?”

Read below or add a comment...

 1. stoli says:

  Buna ziua,

  Am inaltat patru pereti pe temelie si placa de beton, pentru o magazie, din BCA de 15 cm, cu ferestre si usi si am tunat centura de 15 cm cu dimensiunile de 6m lungime si 5m latime.
  Urmeaza sa facem acoperisul si impreuna cu doi vecini „meseriasi” nu avem o solutie clara …
  Va rugam din suflet, ajutati-ne cu o solutie tehnica (nu am gasit meseriasi pentru o lucrare asa mica si preturile lor te fac sa faci renunti …uneori !
  Magazia nu are placa si nu v-a avea pod, deoarece ne dorim sa fructificam inaltimea aceea din dreptul celei mai inalte grinzi, „cal, magar, coama”(avem o butie foarte inalta si trebuie sa avem spatiul necesar golirii ei, adica un „metru si” ca un om sa aiba posibilitaea sa intre si sa iasa din ea).
  Am cumparat:
  – tigla ceramica, de Sighisoara – 55 mp
  – 4 buc de grinda 10×10 cm de 6,4 m (verde inchis)
  – 10 buc de grinda 10×10 cm de 6 m (verde deschis)
  – 10 buc de grinda 10×10 cm de 3 m

  Acoperisul este in doua ape si se va inalta cam la 2 m de zidul din fata cladirii.
  Lateralele, de la centura la acoperis le vom zidi cu BCA.
  Putem sa facem un acoperis, simplu, asa ca in desenele de mai jos, fara sa cada, stiind ca dorim stresini de cel putin 0,7 m de jur imprejur?

  Vedere laterala

  Coama trebuie sa o facem din doua grinzi solidarizate, sa avem o grinda de 10×20 cm.? Deasemeni ne intereseaza inaltimea popului si distanta dintre grinzi.
  In conditiile aratate mai sus, asteptam un raspuns competent … fara comentarii rautacioase … pentru care multumim anticipat !

 2. Florin Pompas says:

  E un pic cam conplicat ca Creasta trebuie sa rezeme numai pe Frontoane, sunt solutii la aproape tot dar depinde pretul.
  Ce solutii vrei depind de de deschideri de centrul de greutate, e cam mult 6 m.

 3. Bianca says:

  Buna ziua. S-a terminat creditul inaibte sa fie gata casa asa ca la mansarda am facut eu cu sotul peretii falsi, instalatiile si izolatia cu vata. Acum am vazut ca jumatate de acoperis are vata uda. Nu ne pernitem sa dam tot jos avand boilerul acolo sa nu puste de la frig. Acoperisul este din tabla faltuita si in loc d osb contructorul ne-a prostit cu ceva placaj rebut de la fabrica lui de mobila (nu stiu dc conteaza ca e partial infoliat) ce putem face sa nu intre mucegaiul in casa? Noi locuim deja in casa in partea de jos. Cum ne sfatuiti sa rezolvam. Multumesc anticipat

 4. cosmin says:

  pot construi un acoperis din tigla ceramica pe o casa fara centura?

 5. Petronela says:

  Buna dimi .am si eu o intrebare…mi au pus folia anticondens si a venit o ploaie si vant si prin anumite locuri mia plouat in casa…urmeaza sa pun tabla metalica…nu stiu daca e buna folia sau trebuie schimbata…?? sunt foarte ingrijorata din cauza aceasta…va rog un sfat…!multumesc !

 6. Dani says:

  Buna ziua,am si eu o nelamurire la un acoperis fara mansarda este necesar sa fie imbracat cu scandura?pentru ca nu stiu ce sa fac.Multumesc va salut

Lasă un Comentariu...

*