Cum se face un acoperiș?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru realizarea unui acoperiș trebuie să aveți cunoștințe în acest domeniu. Cel mai bine ar fi să contactați o echipă de specialiști care va ști exact de ce acoperiș aveți nevoie, cum trebuie el realizat în conformitate cu întreaga casă.

Cum se face un acoperisCrearea unui acoperiș trainic, din cele mai bune materiale, este esențială din punctul de vedere al termoizolației, al hidroizolației sau al izolației fonice. Pentru a vă forma o idee cu privire la construcția de terminare a casei la exterior, iată cum se va ridica acoperișul casei dumneavoastră.

Un acoperiș este alcătuit, în linii mari, din: șarpantă, învelitoare și elemente auxiliare.

Iată care este structura complexă a unui acoperiș (aici sunt incluse și elementele șarpantei):

 • placă din beton sau planșeu de lemn/metalic;
 • talpă (atunci când este cazul);
 • cosoroabă;
 • pop (atunci când este cazul);
 • pană;
 • contrafișe (atunci când este cazul);
 • clește (atunci când este cazul);
 • căprior;
 • astereală;
 • rigle de lemn;
 • coamă;
 • învelitoarea acoperișului.

CONTINUARE – Cum se face un acoperiș?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

9 Responses

 1. Buna ziua,

  Am inaltat patru pereti pe temelie si placa de beton, pentru o magazie, din BCA de 15 cm, cu ferestre si usi si am tunat centura de 15 cm cu dimensiunile de 6m lungime si 5m latime.
  Urmeaza sa facem acoperisul si impreuna cu doi vecini „meseriasi” nu avem o solutie clara …
  Va rugam din suflet, ajutati-ne cu o solutie tehnica (nu am gasit meseriasi pentru o lucrare asa mica si preturile lor te fac sa faci renunti …uneori !
  Magazia nu are placa si nu v-a avea pod, deoarece ne dorim sa fructificam inaltimea aceea din dreptul celei mai inalte grinzi, „cal, magar, coama”(avem o butie foarte inalta si trebuie sa avem spatiul necesar golirii ei, adica un „metru si” ca un om sa aiba posibilitaea sa intre si sa iasa din ea).
  Am cumparat:
  – tigla ceramica, de Sighisoara – 55 mp
  – 4 buc de grinda 10×10 cm de 6,4 m (verde inchis)
  – 10 buc de grinda 10×10 cm de 6 m (verde deschis)
  – 10 buc de grinda 10×10 cm de 3 m

  Acoperisul este in doua ape si se va inalta cam la 2 m de zidul din fata cladirii.
  Lateralele, de la centura la acoperis le vom zidi cu BCA.
  Putem sa facem un acoperis, simplu, asa ca in desenele de mai jos, fara sa cada, stiind ca dorim stresini de cel putin 0,7 m de jur imprejur?

  Vedere laterala

  Coama trebuie sa o facem din doua grinzi solidarizate, sa avem o grinda de 10×20 cm.? Deasemeni ne intereseaza inaltimea popului si distanta dintre grinzi.
  In conditiile aratate mai sus, asteptam un raspuns competent … fara comentarii rautacioase … pentru care multumim anticipat !

 2. E un pic cam conplicat ca Creasta trebuie sa rezeme numai pe Frontoane, sunt solutii la aproape tot dar depinde pretul.
  Ce solutii vrei depind de de deschideri de centrul de greutate, e cam mult 6 m.

 3. Buna ziua. S-a terminat creditul inaibte sa fie gata casa asa ca la mansarda am facut eu cu sotul peretii falsi, instalatiile si izolatia cu vata. Acum am vazut ca jumatate de acoperis are vata uda. Nu ne pernitem sa dam tot jos avand boilerul acolo sa nu puste de la frig. Acoperisul este din tabla faltuita si in loc d osb contructorul ne-a prostit cu ceva placaj rebut de la fabrica lui de mobila (nu stiu dc conteaza ca e partial infoliat) ce putem face sa nu intre mucegaiul in casa? Noi locuim deja in casa in partea de jos. Cum ne sfatuiti sa rezolvam. Multumesc anticipat

  1. 1.nu a-ti specificat daca sub tabla exista folie anicondens….si intre tabla si folie exista o circulatie a aerului
   2.care este inclinatia acoperisului?

 4. Buna dimi .am si eu o intrebare…mi au pus folia anticondens si a venit o ploaie si vant si prin anumite locuri mia plouat in casa…urmeaza sa pun tabla metalica…nu stiu daca e buna folia sau trebuie schimbata…?? sunt foarte ingrijorata din cauza aceasta…va rog un sfat…!multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *