Montarea unui acoperiș nu este chiar atât de simplă pe cât pare. Se pot face nenumărate greșeli, mai ales dacă lucrarea nu este făcută de către specialiști.
Din diverse motive, fie financiare, fie care țin de timp, mulți proprietari aleg greșit atunci când vine vorba de calitatea materialelor pentru acoperiș sau când este vorba despre calificarea muncitorilor care vor executa lucrarea.
Iată așadar, care sunt cele mai frecvente greșeli care se fac în momentul în care se montează un acoperiș.
- Șarpanta nu se corelează cu tipul țiglei și mai ales cu greutatea. Specialiștii susțin că aceasta trebuie calculată și realizată în funcție de tipul de învelitoare ales și de greutatea acesteia. Pentru a expune structura acoperișului la o presiune cât mai mică, dar și pentru a realiza economii în realizarea șarpantei, este de preferat să se opteze pentru o învelitoare etanșă, cu o greutate redusă și rezistentă la intemperii.
- Se aleg materiale slabe calitativ. Deseori, proprietarii preferă să achiziționeze materiale mai ieftine, care, în marea majoritate a timpului sunt și mai slabe calitativ. Aceștia tind să cumpere și materiale nepotrivite pentru nevoile reale, pentru termoizolare. De asemenea, se face și o calculare greșită a stratului de vată de sticlă sau de polistiren expandat. Din această cauză, pe timpul iernii vor avea loc mari pierderi de căldură. În timp, acest lucru te va nemulțumi cu siguranță.
- Alegerea unui lemn încă ud sau netratat corespunzător pentru șarpantă. În timp, acesta își poate schimba forma, punând în pericol inclusiv stabilitatea construcției.
- Încheierea unui contract de executare cu o echipă de amatori pentru montarea acoperișului. În momentul în care cauți o echipă de muncitori, asigură-te că au experiență și recomandări foarte bune. În cazul în care lucrezi cu amatori, riști ca aceștia să-ți strice materialele, să folosească prea multe și să nu le monteze corect. Așadar, gândește-te bine atunci când bați palma cu o astfel de echipă de muncitori. Poate va fi tentant să dai o sumă mai mică de bani, însă, în timp, cheltuielile se vor ridica, dacă una din cerințele de bază nu va fi respectată.
- Cumpărarea materialelor fără a avea certificat de garanție. Ar fi indicat ca atunci când faci cumpărăturile să te îndreți către magazine specializate sau către firme de construcții care au deja un renume în acest domeniu. Cumpără numai dacă materialele au certificat de garanție. În plus, ar fi indicat să ceri o perioadă de garanție inclusiv de la cei care execută lucrarea, pentru a fi sigur că vor face o treabă bună.
Sursă foto: Queensland
Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting