Folie anticondens

Acoperișul sau cel de-al cincilea perete, cum mai este numit de specialiști, poate fi caracterizat în trei cuvinte: finalitate, protecție și estetică.

Finalitate – pentru că reprezintă ultima etapă de construcție a casei noastre, care finalizează întregul demers;

Protecție – pentru că ne apară confortul ambiental din interiorul casei de acțiunea fenomenelor meteorologice;

Estetică – completează stilul sau viziunea arhitecturală în care a fost gândită de la început casa.

În funcție de conformația generală, există două categorii de acoperișuri – acoperișuri cu panta și acoperișuri tip terasă.

Folie anticondensA venit momentul să aflăm mai multe informații despre foliile de protecție. Ce este folia anticondens?

Potrivit experților în domeniu, folia anticondens reprezintă o membrană cu dublu rol care funcționează ca o supapă de protecție.

Care sunt rolurile foliei de condens în habitatul acoperișului?

În primul rând, acționează ca o barieră ce nu lasă infiltrația de apă sub învelitoare și, totodată, contribuie la eliminarea mai rapidă a apei, ce a pătruns în urma procesului de condensare sau accidental în termoizolație.

Pe lângă acest aspect, acestă folie pentru acoperiș nu permite vaporilor evacuați și transformați în condens să revină în astereală sau în termoizolație și, în plus facilitează procesul de evacuare către jgheaburi.

Nu putem uita de rolul foliei de condens în protecția căpriorilor și materialului termoizolant al acoperișului. Această folie previne apariția unor eventuale înfiltrații de apă, care pot ajunge sub învelitoare și facilitează scurgerea acestor înfiltrații către jgheaburi.

În ceea ce privește montarea foliei anticondens, aceasta se face respectând montajul șipcilor verticale (se pot monta odată cu folia) apoi montarea contrașipcilor.

Mai mult, în funcție de construcția acoperișului, cu sau fără astereală, folia de protecție se aplică în fâșii orizontale. Această operațiune pornește de la streașină și se încheie la coamă (de jos în sus).

Înainte de final, vă oferim o serie de sfaturi practice despre folia anticondens:

  • deși există folii de protecție cu rezistență mare la razele UV, este bine ca montajul învelitorii să se realizeze imediat după montarea foliei, respectiv a șipcilor și contrașipcilor;
  • folia de protecție sau anticondens funcționează foarte bine dacă și pe partea interioară a acoperișului (pe interior), se montează și se etanșeizează corect folia bariera împotriva vaporilor.
  • este recomandat să nu montați termoizolația acoperișului, înainte de a monta folia de protecție a acestuia și chiar învelitoarea.

Alegeți o folie pentru acoperiș de cea mai bună calitate și care să respecte cele mai înalte standarde impuse de tehnologia în domeniu. În acest fel, veți investi în durata de viață și în rezistența acoperișului casei noastre.

Chiar dacă veți scoate din buzunar mai mulți bani în etapa de montare a acoperișului, cu toate elementele sale (printre care și folia de protecție) și cu accesorii aferente, costul se va amortiza pe viitor, având în vedere că preîntâmpinați apariția reparațiilor.

Alegeți accesoriile pentru sistemul de acoperiș Metigla de la Coilprofil!


Lasă un Comentariu...

*