Folie anticondens

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acoperișul sau cel de-al cincilea perete, cum mai este numit de specialiști, poate fi caracterizat în trei cuvinte: finalitate, protecție și estetică.

Finalitate – pentru că reprezintă ultima etapă de construcție a casei noastre, care finalizează întregul demers;

Protecție – pentru că ne apară confortul ambiental din interiorul casei de acțiunea fenomenelor meteorologice;

Estetică – completează stilul sau viziunea arhitecturală în care a fost gândită de la început casa.

În funcție de conformația generală, există două categorii de acoperișuri – acoperișuri cu panta și acoperișuri tip terasă.

Folie anticondensA venit momentul să aflăm mai multe informații despre foliile de protecție. Ce este folia anticondens?

Potrivit experților în domeniu, folia anticondens reprezintă o membrană cu dublu rol care funcționează ca o supapă de protecție.

Care sunt rolurile foliei de condens în habitatul acoperișului?

În primul rând, acționează ca o barieră ce nu lasă infiltrația de apă sub învelitoare și, totodată, contribuie la eliminarea mai rapidă a apei, ce a pătruns în urma procesului de condensare sau accidental în termoizolație.

Pe lângă acest aspect, acestă folie pentru acoperiș nu permite vaporilor evacuați și transformați în condens să revină în astereală sau în termoizolație și, în plus facilitează procesul de evacuare către jgheaburi.

Nu putem uita de rolul foliei de condens în protecția căpriorilor și materialului termoizolant al acoperișului. Această folie previne apariția unor eventuale înfiltrații de apă, care pot ajunge sub învelitoare și facilitează scurgerea acestor înfiltrații către jgheaburi.

În ceea ce privește montarea foliei anticondens, aceasta se face respectând montajul șipcilor verticale (se pot monta odată cu folia) apoi montarea contrașipcilor.

Mai mult, în funcție de construcția acoperișului, cu sau fără astereală, folia de protecție se aplică în fâșii orizontale. Această operațiune pornește de la streașină și se încheie la coamă (de jos în sus).

Înainte de final, vă oferim o serie de sfaturi practice despre folia anticondens:

  • deși există folii de protecție cu rezistență mare la razele UV, este bine ca montajul învelitorii să se realizeze imediat după montarea foliei, respectiv a șipcilor și contrașipcilor;
  • folia de protecție sau anticondens funcționează foarte bine dacă și pe partea interioară a acoperișului (pe interior), se montează și se etanșeizează corect folia bariera împotriva vaporilor.
  • este recomandat să nu montați termoizolația acoperișului, înainte de a monta folia de protecție a acestuia și chiar învelitoarea.

Alegeți o folie pentru acoperiș de cea mai bună calitate și care să respecte cele mai înalte standarde impuse de tehnologia în domeniu. În acest fel, veți investi în durata de viață și în rezistența acoperișului casei noastre.

Chiar dacă veți scoate din buzunar mai mulți bani în etapa de montare a acoperișului, cu toate elementele sale (printre care și folia de protecție) și cu accesorii aferente, costul se va amortiza pe viitor, având în vedere că preîntâmpinați apariția reparațiilor.

Alegeți accesoriile pentru sistemul de acoperiș Metigla de la Coilprofil!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

3 Responses

  1. am montat si eu vara trecuta folia pe acoperis,am folosit ca si taban scintura de calitate nu asteriala,folia este triplu stratificata special pentru mansarda(germana)cu un strat la suprafata cauciucat si am batut primul rind de sipca (cea orizontala).suprapunerea rindurilor de folie este de 20 de cm.montarea am facut o asa cum ati specificat si dumneavoastra incepind de jos spre virf .la prima ploaie a inceput sa picure apa in mansarda exact in zona imbinarii dintre folii.este normal asa ceva?dupa ce am vazut asta am suplimentat cu banda argintie speciala pentru folie si am mai aplicat si un strat se vopsea clor-cauciuc.sa mai estompat din picurare dar tot continua sa curga in unele locuri.eu tabla o montez abia la primavara ca nu dispun de buget.ce imi recomandati sa fac sa nu mai picure.este m=normal asa ceva?pot exista pori in folie?dupa montarea tablei, daca aceasta este facuta corect, mai exista pericolul sa mai curga apa?VA MULTUMESC.

    1. Asadar, ca sa ne intelegem. Folia anticondens este pentru anticondens. Mai exact, cand au loc variatii de temperaturi bruste, se formeaza condens pe tigla metalica, care picura pe folia in cauza. Astfel ca aceste picaturi se vor evapora datorita ventilatiei aerului dintre dintre tabla si folie.
      In concluzie, folia anticondens nu asigura o impermeabilitate totala, aceasta avand rolul de a proteja impotriva picaturilor de apa aparute in urma condensului.

  2. Buna ziua daca nu o am, adica am cumparat o casa fara folie anticondens ar trebiu sa dau tot acoperisul jos sa bat sipca langa sipca si sa punem folie ?Exista alta metoda ? Noi corect nu avem dar am vazut la dv pe site cum ar fi trebuit sa fie ,casa este mare . Ce solutii am avea ? Cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *