7 modele de case cu acoperiș rustic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă într-un mediu rural, departe de aglomerația din oraș, în care sunetul enervant al claxoanelor este înlocuit de sunetul păsărilor, este tot ce îți dorești uneori. Este unul dintre motivele pentru care casele cu o arhitectură rustică au revenit la modă, indiferent dacă vorbim de o casă situată în centrul orașului sau într-o zonă mai izolată. Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru o casă rustică, chiar și în mediul urban, pentru că le transmite acel sentiment de liniște. Imaginează-ți că după o zi lungă și obositoare la locul de muncă, în momentul în care ajungi în fața casei cu un aspect rustic, parcă uiți de toate grijile și te relaxezi instant.

7 modele de case cu acoperis rustic_1

Image 1 of 7

Atunci când vorbim de o casă rustică, ne gândim la una cu o arhitectură simplă și cu un acoperiș deosebit. Arhitecții recomandă ca acoperișul unei case rustice să fie ori din țiglă metalică, ori dintr-un material natural cum ar fi stuful. Spre exemplu, dacă casa este situată în centrul orașului, poate ar fi mai bine să optezi pentru un acoperiș din țiglă metalică pentru a se intrega mai bine în peisaj. În schimb, dacă stai la țară sau într-o zonă recunoscută pentru acoperișurile sale din materiale naturale, cum ar fi Dobrogea, un acoperiș din stuf sau paie este exact ce trebuie.

Dacă alegi prima variantă, ai grijă să optezi pentru o culoare cât mai naturală a țiglei. Pentru un plus de rezistență și estetică, specialiștii recomandă țiglele metalice cu piatră naturală. În plus, acest tip de învelitoare are și multiple avantaje, cum ar fi: eliminarea riscului de infiltrație a apei, eliminarea riscului de fisuri a plăcilor ceramice, sistem dublu de etanșare, greutate scăzută, timp de montare scăzut și rezistență crescută la intemperii.  

Acoperișul din stuf sau din paie asigură casei autenticitate și o estetică deosebită, fiind unul dintre puținele acoperișuri cu adevărat rustice. Avantajele unui acoperiș din stuf sunt următoarele: excelent termoizolant, material impermeabil, material ecologic, prietenos cu mediul, durata mare de viață de peste 50 de ani, rezistență ridicată împotriva fenomenelor extreme și prețul accesibil. Un lucru important de menționat este faptul că stuful este potrivit doar pentru casele cu un acoperiș cu pantă abruptă care asigură scurgerea rapidă a apei și evitarea infiltrațiilor.

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de o casă cu adevărat rustică, ar fi bine să investești într-un acoperiș de calitate și estetic. În continuare am pregătit pentru tine o galerie foto cu 7 modele de acoperișuri rustice care să te inspire în proiectul tău viitor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *